Over de Jong Woudsend

Houten kozijnen,
Beter Verbeteren, met zorg voor het juiste detail

Wij zijn gespecialiseerd in productie en montage van houten kozijnen ten behoeve van renovatie en restauratie. Duizenden kozijnen en ramen in Amsterdam, Noord- en Zuid-Holland, Utrecht, maar natuurlijk ook in Friesland, zoals in Leeuwarden, Sneek, Harlingen zijn al door ons vervangen.

Schuiframen, draaikiepramen, intrek-/inhaakkozijnen (in bestaande kozijnen) zijn voor ons geen probleem.
Detailleringen ook volgens eisen “Beter Verbeteren” Amsterdam (subsidie).
Bouwvergunning kan in overleg met u voorbereid worden.
Dubbel glas, monumentenglas, geluidwerend glas kan in deze kozijnen worden toegepast.
(Voor)deuren volgens bestaand model.
 
Timmerfabrikant-3-300x195

Fabricage houten kozijnen

Timmerfabriek de Jong & Zn BV is een veelzijdige timmerfabriek, gevestigd in het hart van Friesland, tussen Sneek en Lemmer.
Wij houden ons voornamelijk bezig met het fabriceren (en monteren) van houten kozijnen, ramen en deuren, zijn gespecialiseerd in kozijnen voor de renovatie en voelen ons prima thuis in de wereld van renoveren, restaureren en groot onderhoud. Opmerkelijke problemen kunnen door innovatief opereren meestal opgelost worden, natuurlijk in overleg met de opdrachtgever en, waar nodig, in overleg met overheidsinstanties. Onze kozijnen worden in geheel Nederland geleverd.
 

Historisch aanzicht herstellen

Waar wij veel mee te maken hebben, zijn de esthetische voorschriften van bijvoorbeeld gemeenten en stadsarchitecten. Vooral met betrekking tot beeldbepalende panden luistert dat heel nauw. Bij de renovatie moet het historisch aanzicht terugkomen, dan wel hersteld worden, terwijl wel aan huidige eisen betreffende warmteweerstand en geluidwering moet worden voldaan. Wij kunnen dat. Door ons worden oude en moderne productiemethoden op de kozijnen losgelaten voor het gewenste eindresultaat.

Montage houten kozijnen

Montage van de nieuwe kozijnen, ramen en deuren kunnen we met eigen montageploegen voor u verzorgen.
 

Groot onderhoud en glas-isolatie-projecten

Als onderaannemer of als hoofdaannemer kunnen we voor u groot onderhoud aan kozijnen uitvoeren. U kunt hierbij denken aan het vervangen van enkel glas door isolatieglas met ventilatie-roosters en/of het vervangen van ramen/deuren. Zowel kleine projecten (woningen) als zeer grote projecten (scholen, flats, zelfs gehele straten en woonwijken) worden door ons uitgevoerd.
 

Speciale opdrachten

Ook voor speciale producten van hout proberen wij u zo veel mogelijk van dienst te zijn; bijvoorbeeld houtsnijwerk, gebogen of ronde kozijnen, dakkapellen, houten accessoires voor boten etc.
 
 

 Wij adviseren u graag over de mogelijkheden!
Voor informatie, een afspraak of prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen:

tel: 0514 59 13 43