Wij produceren (en monteren) schuiframen in bestaande kozijnen en in nieuwe kozijnen

Het traditioneel ogend houten schuifraam waterdicht en tochtvrij.

Onze unieke techniek voor productie van schuiframen maakt het mogelijk om een ‘traditioneel’, Oud Hollands, Amsterdams model ogend houten schuifraam van een rondgaande dichting te voorzien. Waterdicht, geen tocht en geluidremmend. Deze techniek kan uitstekend worden toegepast bij bijvoorbeeld woning- en kozijnrenovatie maar ook voor nieuwbouw. Het straatbeeld wordt niet aangetast, het traditionele karakter van het schuifraam blijft behouden en het comfort in de woning wordt sterk verbeterd door toepassing van isolatieglas, geluidremmend glas of monumentenglas, enkel glas of dubbel glas. Zo kunnen we voor u de schuiframen isoleren.

 

Schuiframen - Timmerfabriek de jong Woudsend - kozijnen
Schuiframen - Timmerfabriek de jong Woudsend - kozijnen

 

Techniek en details

De ramen schuiven eenvoudig en gemakkelijk verticaal door middel van speciale balans-gasveren en de nieuwe schuifraamtechniek en zijn beveiligd door middel van speciale afsluitbare krukjes en inbraakremmend beslag.

Met dit verticaal schuifraambeslag is een buiten-detaillering mogelijk volgens Oud Hollands model, bestaande details of ander gewenst detail, met of zonder roeden, afgestemd op uw wensen, de Commissie Welstand en/of de karakteristieke en kwalitatieve eigenschappen van het pand.
Elk kozijn is maatwerk en wordt voorzien van speciale detailleringen profielen en schuifraamveren. Door de rondgaande tochtwering sluit het schuifraam optimaal aan.

De schuiframen zijn ook te leveren als intrekkozijn (in bestaand kozijn). Hierbij wordt het bestaande schuifraam vervangen door een nieuw schuifraam door middel van frezingen en sponninglatten in het bestaande kozijn en is het raam te beveiligen met afsluitbare krukjes. Eventueel kunnen we de kozijnen voor u plaatsen en voorzien van isolatieglas, geluidremmend- en/of monumentenglas.

De voordelen van het nieuwe schuifraamsysteem

U profiteert van onderhoudsarme schuiframen en hebt geen last (meer) van een tochtende, rammelende oude constructie. De ramen worden voor u op maat gemaakt, zijn inbraakremmend voorzien van een tochtstrip en kunnen eventueel geluidremmend uitgevoerd worden. Of voorzien van het speciale monumentenglas.

Andere schuifraamsystemen

Ook andere schuifraamsystemen kunnen door ons worden geleverd en gemonteerd; er zijn vele mogelijkheden, met schuifraamkatrollen, grepen, sloten, houtje-touwtje, Happylift patentveren, Allwin……

Montage van schuiframen en kozijnen

Timmerfabriek de Jong kan de ramen en kozijnen voor u inmeten, maken én monteren. De montage wordt uitgevoerd door één van onze ervaren montageploegen.

Tochtwering langs bestaande schuiframen

Langs bestaande schuiframen kunnen wij voor u Happy Lift tochtborstelprofielen en PV-tochtstrips monteren. Tegen tocht, voor energiebesparing en voor meer comfort.

Onze bedienings-, demontage-, en montagehandleidingen voor schuiframen (in handig PDF-bestand):

 

 Wij adviseren u graag over de mogelijkheden van onze schuiframen!
Voor een afspraak of prijsopgave kunt u vrijblijvend contact met ons opnemen:

tel: 0514 59 13 43