Producten – Schuiframen

Schuiframen

Wij produceren en monteren schuiframen in nieuwe en bestaande kozijnen.

Timmerfabriek de Jong Woudsend levert een ruim assortiment schuiframen van de hoogste kwaliteit. Alle soorten zijn uiteraard water- en tochtdicht en geluidremmend.

Naar Amsterdams model

Door onze unieke productietechniek zijn wij in staat schuiframen te produceren naar traditioneel Amsterdams model. Dit betekent een traditioneel, authentiek schuifraam welke is voorzien van een rondgaande dichting. Een ideaal product bij woning- en kozijnrenovatie en nieuwbouw. Zo wordt het straatbeeld niet aangetast en blijft de authentieke uitstraling behouden.

Voorzien van duurzaam glas

Onze schuiframen worden naar wens voorzien van isolatieglas, geluidremmend glas, monumentenglas, enkel glas of dubbel glas. Benieuwd naar de beste optie voor uw (ver)bouwplannen? Neem vrijblijvend contact op!

07

RENOVATIE SCHUIFRAAM KOZIJNEN

Timmerfabriek de Jong Woudsend renoveert schuifraam kozijnen door middel van diverse technieken. Zo is het mogelijk om de oude schuiframen te behouden, nieuwe schuiframen toe te passen, nieuwe ramen met met inhaakelementen of compleet nieuwe schuifraam kozijnen te produceren.

Nieuwe schuiframen

Bij nieuwe schuiframen, oftewel het Houtje Touwtje systeem, worden de bestaande ramen vervangen door nieuwe ramen met authentieke uitstraling. De originele kozijnen blijven hierbij bestaan. Er wordt tochtwering aangebracht en de gewichten worden vervangen door schuifraamveren. De ramen worden vervangen door dun, isolerend glas met – indien gewenst – een monumentale uitstraling. Deze techniek wordt voornamelijk toegepast in panden met een beschermd stadsgezicht of bij monumentale panden met slechte ramen.

Voordelen:

 • Optimale bescherming door nieuwe ramen met nieuw verfsysteem
 • Nieuw glas met hogere isolatiewaarde
 • Tochtbestendig
 • Verbeterde geluidwering

Behoud oude schuiframen

Indien mogelijk blijven de oude schuiframen behouden. Er wordt dan tochtwering aangebracht en de gewichten worden vervangen door schuifraamveren. We kunnen zorgen voor een monumentale uitstraling en de ramen voorzien van enkel of dun, isolerend glas. Deze techniek is bij uitstek geschikt voor monumentale panden.

Voordelen:

 • Hogere isolatiewaarde
 • Tochtbestendig
 • Verbeterde geluidwering

Nieuwe schuiframen met inhaakelementen

Bij deze techniek worden de ramen vervangen door nieuwe, dikke ramen met authentieke uitstraling. De originele kozijnen blijven hierbij bestaan en er wordt een schuifraamsysteem toegepast. Hierbij wordt het systeem gemonteerd op een zogenaamd inhaak / intrek kozijn. De dikke ramen maken het mogelijk een hoge thermische of geluidsisolerende waarde toe te passen, indien gewenst in monumentale uitstraling. Doordat we gebruik maken van een kaderprofiel zijn de ramen rondom tocht- en geluidsdicht. Deze techniek is uitermate geschikt bij de renovatie van schuiframen bij panden zonder monumentale status. Een alternatief voor dit schuifraam is het toepassen van een draai-kiepraam. Hiermee wordt dezelfde uitstraling en kwaliteit gerealiseerd, met een andere techniek en andere functie.

Voordelen:

 • Optimale bescherming door nieuwe ramen met nieuw verfsysteem
 • Nieuw, dik glas met hoge geluids- en thermische isolatie
 • Optimale tocht- en geluidwering

Nieuwe schuifraam kozijnen

Wanneer u kiest voor nieuwe schuifraam kozijnen wordt het gehele kozijn vervangen door nieuwe kozijnen, naar iedere gewenste uitstraling. Er wordt gebruikt gemaakt van een schuifraamsysteem om het raam te laten schuiven. Waarom kiezen voor nieuwe kozijnen? Deze voldoen aan de laatste eisen met betrekking tot thermische en geluidsisolatie. Daarbij voldoen de kozijnen aan inbraakwerendheid klasse II. De nieuwe kozijnen zijn standaard voorzien van een 140 mu dikke voorlaklaag en indien gewenst, af fabriek een aflaklaag. Deze techniek wordt voornamelijk gebruikt bij renovatieprojecten waar een zeer specifieke uitstraling gewenst is. Een alternatief voor dit schuifraam is het toepassen van een draai-kiepraam. Hiermee wordt dezelfde uitstraling en kwaliteit gerealiseerd, met een andere techniek en andere functie.

Voordelen:

 • Voldoen aan de laatste eisen en technieken

Benieuwd naar de mogelijkheden en onze projecten?

Bekijk dan onze grote aanbod van verschillende recente projecten uitgevoerd door Timmerfabriek de Jong Woudsend, van productie op maat tot montage en plaatsing. Via de kaartoptie vindt u snel een project bij u in de buurt!